Satisfiteers

View Original

Ga eens wat doen, joh!

Dankzij Microsoft Teams, Google Hangouts, Zoom en andere online vergader- en samenwerkingsplatformen is het gemakkelijker dan ooit om digitaal te overleggen. Exacte cijfers hebben we niet, maar ons onderbuikgevoel zegt dat we aan het doorslaan zijn. Zullen we in 2022 gewoon weer eens wat gaan doen?

2,7 miljard minuten aan Teams-meetings

In april 2020 – toen we allemaal nog dachten dat het met die coronapandemie wel mee zou vallen – rapporteerde Microsoft als dat het in één dag 2,7 miljard minuten aan Teams-meetings had verzorgd. Hoeveel het inmiddels is, weten we niet en dat willen we ook niet weten, maar we hebben toch sterk de indruk dat het aantal online meetings de pan aan het uitrijzen is. En ja, daar zijn wij – lees: slimme IT-partners – medeschuldig aan. Het hybride werken is inmiddels zo goed geregeld, dat het lijkt alsof we alleen nog maar aan het vergaderen zijn. Ons voorstel? Laten we in 2022 weer gewoon eens iets gaan doen. Daar hebben we de volgende tips voor.

1. Creëer doe-tijd

Zet gewoon eens blokken doe-tijd in je agenda. Als je tijd reserveert om dingen te doen, hou je vanzelf minder tijd over voor online overleg. Wist je dat Google Calendar daar recentelijk nog een aparte functie voor heeft toegevoegd: "Tijd om te focussen"? Handig hè?!

2. Structureer je to-do-lijstjes

Veel overleg heeft te maken met wie in een team wat gaat doen en hoe. Heel leuk, gezellig ook, maar je kan ook een planningtool als Trello of Jira inzetten, zodat je digitaal kan afstemmen en taken kan afvinken.

3. Gebruik approval-functies

Ben je afhankelijk van de goedkeuring van collega’s en managers? Zet dan de approval-functies van bijvoorbeeld Google Workspace eens in. Dat scheelt je weer een half uur lu***, eh, overleggen.

4. Weg met oude meuk

Heb je last stroperige processen, tools die niet goed met elkaar samenwerken, veel onnodig handmatig en repetitief werk en andere oude IT-rommel? Vraag je IT’er eens wat je kan doen om dit probleem te verhelpen. Weet hij – of zij – het niet? Geef ons dan gerust eens een belletje!

Nieuwsgierig

Wij geloven in de kracht van digitalisering, maar dan wel in digitalisering die organisaties echt een stap (of wat) verder helpt. Nieuwsgierig hoe wij jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118-613220. We leren je graag kennen.