Satisfiteers

View Original

Thuiswerken in een virtuele wereld? Het kan!

Facebook gaat verder als Meta en Google omarmt na jaren augmented reality weer. Wat betekent dat voor de virtuele werkplek? Lijkt het je leuk dat samen met ons te ontdekken? Lees dan verder!

Welkom in het metaversum

Sinds eind oktober 2021 heeft Facebook een nieuwe naam: Meta. Het moederbedrijf waar socialmedia-apps als Instagram, WhatsApp én Facebook onder vallen, wil uitstralen dat het méér is dan sociale media. Het bedrijf gaat inzetten op de ontwikkeling van het metaversum, een netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes. Hierin kunnen gebruikers, dankzij virtual- en augmentedrealitybrillen, zich interactief verplaatsen en lopen de echte en virtuele wereld door elkaar heen. Eén klein dingetje: het metaversum is een omgeving die vooralsnog alleen als concept bestaat.

Second love – eh life!

Dit klinkt overigens als een deja-vu. Jaren geleden al werd het moederbedrijf van Google hernoemd naar Alphabet. Dat was vast niet omdat de A vooraan staat in het telefoonboek. Al die grote techbedrijven lopen elkaar achterna en als we de ontwikkelingen mogen geloven is VR nu écht de – nabije – toekomst. Verklaarde Google begin 2021 VR nog voor dood, inmiddels werkt het bedrijf weer hard aan de ontwikkeling van een nieuwe augmentedrealitybril. Zuckerberg is daarentegen al jaren gefascineerd door VR. Al in juni 2003 werd Second Life gelanceerd, een virtuele wereld waar mensen als avatar rondliepen en wat ons leven volledig zou gaan veranderen. Het was de nieuwe economie en bedrijven als abn Amro, Philips en zelfs Nike, Adidas en Coca-Cola openden er kantoren. Barack Obama hield er een bijeenkomst in aanloop naar de verkiezingen van 2008. Inmiddels kijken mensen je meewarig aan als je het hebt over Second Life: ‘Is dat die site waar je vreemd kan gaan?’ Nope.

Werken in een virtuele wereld

Toch is dat precies wat Zuckerberg inspireerde als hij het heeft over het metaversum. Wat betekent dat voor de wereld van de werkplekken? Ik moet eerlijk bekennen dat het me wel een leuk idee lijkt om in een virtuele wereld te werken. Het zou al dat thuiswerken wel een stuk gezelliger maken. And you know what? Dankzij immersed.com kan het al. Immersed wil een wereld creëren waarin we VR inzetten om te kunnen werken zonder de beperkingen van de afstand. Op die manier kunnen we onze productiviteit te vergroten, en efficiënter en plezieriger aan de slag.

Proberen?

Lijkt het je leuk om het idee van Immersed een keer met ons te verkennen? Heb je werk dat hiervoor geschikt is en wil je samen met ons ontdekken of het jouw organisatie iets brengen kan, laat het ons weten! Neem contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118-613220 en we nemen je mee op ontdekkingstocht.