Wat moet ik met m’n *IT* in de lockdown?

We zitten weer in een lockdown. Het is dan weliswaar een gedeeltelijke, maar we zitten er maar weer mooi mee. Thuiswerken, daar draaien we onze hand niet meer voor om, maar wat moet je met de rest van de tijd? Een paar inspirerende ideeën om deze lockdown door te komen.

Handen in het haar

Gelukkig hebben veel organisaties vorig jaar al alles goed geregeld om thuiswerken mogelijk te maken. Ik neem dus aan dat jouw medewerkers er inmiddels netjes bij zitten. Zo niet, dan moet je misschien deze blog nog eens goed lezen. Maar wat moet je met de rest van je tijd als je niet naar de sportschool kan, de kroeg niet in mag en ook niet uit eten kan? Hans Teeuwen zat met de handen in het haar, tijdens de vorige lockdown, en zong daar een interessant liedje over. Wij geven je ook nog wat andere tips om deze frustrerende periode door te komen.

1 Frogger

Het in 1981 uitgebrachte Frogger staat nog steeds in de Killer List of Video Games. Het doel van het spelletje is om een – je raadt het al – kikker van de onderkant van het scherm naar de bovenkant te brengen. Daarbij moet de kikker eerst veilig een weg zien over te steken. Is dat gelukt, moet hij een rivier oversteken door op drijvende voorwerpen te springen. Beetje vreemd, want vandaag de dag kunnen de meeste kikkers zwemmen, maar kniesoor die daarop let. Zin om even back to the 80s te gaan? Speel dan een lekker potje Frogger.

2 Wombo

Laat je collega eens een liedje zingen met Wombo, 's werelds beste AI-aangedreven lipsynchronisatie-app. Maak een foto van jezelf – of beter nog: van je collega of schoonmoeder – en kies een vet nummer. Met behulp van geavanceerde technologie creëert het algoritme van Wombo een supercoole video. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

3 Camera-race

Als we dan toch de hele dag met ons gezicht voor die camera zitten, kunnen we er maar beter iets leuks van maken. Kate Beall van Virgin Media kwam met dit briljante idee. In dit virtuele teamspel moeten medewerkers als eerste een bepaald item zien te vinden en voor de camera laten zien. Zo kan je lekker elkaars huis overhoophalen. De gastheer fungeert als enig jurylid en beslist wie de winnaar is. Over de uitslag valt natuurlijk niet te corresponderen.

4 Krunker

De absolute favoriet bij Epesi is Krunker, één van de populairste gratis multiplayer-spellen van dit moment. De uitdaging? Elkaar – lees: Bart – overhoopschieten. Maar let op: Bart schiet ook terug! Wie daagt ons team uit ;)

Jouw tip?

Hoe kom jij de lockdown door? Laat jouw tip op een van onze socialmediakanalen achter, we zijn nieuwsgierig!

Vorige
Vorige

Ga eens wat doen, joh!

Volgende
Volgende

Zakelijk en privé gescheiden houden. Moet dat per se?