Digitalisering. Het gaat niet vanzelf

Digitalisering, je komt er niet meer onderuit. Maar het komt niet vanzelf, dat kunnen we je garanderen. Wie is er in jouw organisatie verantwoordelijk voor deze kansengenerator?

Kansengenerator

We schreven al eerder over de kansen die digitalisering biedt. Of het nu gaat om de klantrelatie, de flexibiliteit en wendbaarheid van je interne organisatie of de beleving van je medewerkers, digitalisering kan je helpen stappen te zetten. Maar wie maak je daarvoor verantwoordelijk? In onze optiek heb je vier opties.

1 IT-afdeling

Als je een eigen IT-afdeling hebt, lijkt het misschien logisch deze club ook verantwoordelijk te maken voor digitalisering. Toch kun je hier wel je vraagtekens bij zetten. Digitalisering gaat om meer dan het omzetten van een handmatig proces naar een geautomatiseerd proces. Digitalisering draait vaak om strategische keuzes en die leg je liever bij de business neer dan bij je IT-afdeling.

2 IT-manager

Een IT-manager kijkt verder dan alleen naar de techniek. Hij of zij is verantwoordelijk voor de aansluiting van de IT-doelen bij de bedrijfsdoelen. Een schot in de roos dus als het aankomt op digitalisering.

3 IT-verantwoordelijke

Niet elk bedrijf heeft een IT-manager. Vaak is IT bij een andere functionaris in de portefeuille beland. Het kan heel goed zijn dat digitalisering niet echt iets is dat in het DNA van deze persoon zit. Wil je dan daar de beslissing neerleggen voor iets dat zo bepalend is voor je toekomst?

4 Een externe IT-partner

Een vierde mogelijkheid is om met een externe IT-partner in zee te gaan. Ga dan wel in zee met een partij die verstand heeft van zowel processen, systemen als software en die de expertise heeft om samen met jou een geschikte strategie te kunnen bepalen. De meeste IT-bedrijven zijn gefocust op infrastructuur en PC-beheer, en hebben onvoldoende kennis en expertise om jou op strategisch vlak verder te helpen. Zoek dus een sterke partij en betrek die in een vroeg stadium bij je plannen.

Nieuwsgierig?

Wij geloven in de kracht van digitalisering. In innovatie die organisaties echt een stap (of wat) verder helpt. Nieuwsgierig hoe digitalisering jouw organisatie verder kan helpen en wat de juiste partij is om jou daarbij te helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118-613220. We leren je graag kennen.

Vorige
Vorige

Zeeuwse digitaliseringsuitdagingen? Zo doen wij dat

Volgende
Volgende

ISO 27001? Wat je zegt ben je zelf…