Zeeuwse digitaliseringsuitdagingen? Zo doen wij dat

Zeeland is ons thuis. Het Zeeland van de boterbabbelaar, de bolussen, de mosselen en oesters, de klederdracht en het ringsteken. Maar ook het Zeeland van de typisch Zeeuwse digitaliseringsuitdagingen. Wij draaien onze – Zeeuwse – hand er niet voor om.

Snijkopzuigers en stenenstorters

Zeeland is uniek. Iedereen die in Zeeland woont zal dat beamen. Maar ook onze digitaliseringsuitdagingen zijn uniek. Samen met onze partner B en P hebben we er al heel wat getackeld. Zo heeft een van onze klanten baggerschepen rondvaren op de Westerschelde. Of het nou sleephopperzuigers, snijkopzuigers, valpijpbaggerschepen of stenenstorters zijn, IT moet werken, ook als je op zee zit. Maar internet op zee gaat over meer dan alleen een verbinding tot stand brengen.

Baggerbaan

‘Een baggerbaan geeft een gelukkig zeemansbestaan’, volgens dit artikel op de site van Nieuwsblad Transport. Een beetje fatsoenlijk wifi hoort daarbij natuurlijk. Maar je hebt maar een bepaalde bandbreedte op een schip. Een deel daarvan is gereserveerd voor zakelijk gebruik. Hoe zorg je dan toch dat je medewerkers ook privé een beetje fatsoenlijke verbinding hebben? Een uitdaging waar wij onze hand niet voor omdraaien.

Lokale invulling van eisen op wereldklasseniveau

Zeeland huist ook zo’n 54.000 bedrijven. Dat varieert van klein-mkb tot grote multinationals. In het laatste geval heb je te maken met corporate eisen op wereldklasseniveau die worden opgelegd door moederbedrijven in het buitenland. Daar moet je op lokaal niveau dan maar aan zien te voldoen. Wij zijn er trots op dat we als lokale club bedrijven kunnen helpen om toch mee te kunnen in zo’n corporate strategie, maar dat we ook kleine ondernemers een passende oplossing kunnen bieden.

Nieuwsgierig?

Heb jij ook een typisch Zeeuwse uitdaging waar je eens goed over wil sparren? Nieuwsgierig hoe digitalisering jouw organisatie verder kan helpen en wat de juiste partij is om jou daarbij te helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118-613220. We leren je graag kennen.

Vorige
Vorige

Zakelijk en privé gescheiden houden. Moet dat per se?

Volgende
Volgende

Digitalisering. Het gaat niet vanzelf