Haal meer uit je Microsoft 365-investering

Steeds meer organisaties stappen over naar de future-proof werkomgeving van Microsoft. Slim, maar weten je medewerkers eigenlijk wel hoe ze het meest uit die werkplek halen? Als je ze niet aan de hand meeneemt, is de kans groot dat ze blijven hangen in oude gewoonten en dat kan toch niet de bedoeling zijn. In deze blog vertelt Thijs de Groote, general manager bij SatisfITeers, hoe je met een goede adoptietraining wél het maximale uit je Microsoft 365-investering haalt. 

De kracht van Microsoft 365 

Microsoft 365 transformeert voortdurend de manier waarop organisaties werken. Met alle slimme tools en nieuwe functionaliteiten geeft het de productiviteit van menig organisaties een flinke boost. In onze vorige blog vertelden we al over de potentie van Microsoft Copilot, maar vergeet ook niet de kracht van andere Microsoft 365-tools. Van oplossingen als Microsoft Bookings, Teams en Forms wordt vaak gedacht dat die zo vanzelfsprekend zijn dat iedereen er mee kan werken. Toch zien wij bij veel bedrijven dat ze na de migratie naar Microsoft 365 gewoon op de oude manier verder werken. Gemiste kans. Het succes van je werkplek hangt echt af van hoe efficiënt je team er gebruik van maakt.  

Het belang van een goede adoptietraining 

Dit is waar adoptietrainingen in beeld komen: een specifieke vorm van training gericht op het succesvol implementeren en gebruiken van nieuwe technologische tools, software of systemen binnen een organisatie. Met een adoptietraining zorg je dat medewerkers vertrouwd raken met nieuwe technologie en deze effectief weten te gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden en het kunnen inpassen in bestaande workflows. Een adoptietraining bestaat meestal uit een aantal onderdelen. Allereerst is een goede adoptietraining natuurlijk aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie en haar medewerkers. Gedetailleerde instructies over hoe de nieuwe technologie werkt, zijn heel belangrijk. Tijdens hands-on oefeningen krijgen medewerkers de kans om de nieuwe technologie echt te gebruiken en te ervaren hoe het kan leiden tot tijdsbesparing, efficiëntieverbeteringen en betere samenwerking. Tenslotte is het essentieel dat medewerkers doorlopende ondersteuning krijgen en toegang tot hulpbronnen zoals FAQ's, helpdesks en online forums. Kortom, een goede adoptietraining laat de overgang naar nieuwe technologie soepeler verlopen, vermindert weerstand en zorgt dat je meer haalt uit je investering. 

Nieuwe golf van innovatie op komst 

SatisfITeers biedt trainingen voor verschillende Microsoft 365-tools. Met de introductie van Microsoft Copilot staat er weer een nieuwe golf van innovatie voor de deur die de nodige vragen gaat oproepen. Om te voorkomen dat deze vragen als een springvloed over je heenkomen, zijn wij onze adoptietrainingen alweer aan het aanpassen.  

Meer weten? 

Wil je ontdekken hoe je de werkervaring van je medewerkers naar een hoger niveau kunt tillen en je investering kunt maximaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via thijs@benp.biz bart@epesi.nlof bel naar 0118- 613 220. We leren je graag kennen.   

Geen vraag, maar wel geïnspireerd? Volg onze LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze blogs.   

Vorige
Vorige

Te klein voor een cyberaanval? Dacht ’t niet!

Volgende
Volgende

Stoelriemen vast… Hier komt je creatieve Copiloot in de cloud