Zin in nóg een saaie PowerPoint, of wil je digitalisering laten leven?

Hoe vaak heb je niet knikkebollend in een vergaderzaal gezeten, luisterend naar een presentatie waar geen einde aan kwam? Slaapverwekkender dan een flinke cocktail van slaapmiddelen als zolpidem, eszopiclone en temazepam. Het kan ook anders! In deze blog vertelt Bart de Ruijsscher, eigenaar van SatisfITeers, hoe je een presentatie omtovert tot een inspirerende en interactieve ervaring waar iedereen blij van wordt. Zelfs als het gaat over digitalisering! 

Dromenland 

We zijn allemaal wel eens naar dromenland geholpen tijdens wéér een oersaaie presentatie. Dia's die voorbijflitsen met tekst, tekst en nog meer tekst. Bullets die worden afgevuurd als een eindeloze litanie van informatie. Als je pech hebt, word je ook nog eens getrakteerd op een overvloed aan effecten – teksten die van boven naar beneden schieten, vliegende letters en overgangen waar je duizelig van wordt. Als die presentatie dan ook nog eens gaat over digitalisering, is het helemaal tijd voor een dutje, heb ik me laten vertellen. 

Inspirerende en interactieve ervaringen 

Maar wat als ik je vertel dat het anders kan? Wat als presentaties niet alleen informatief kunnen zijn, maar ook inspirerend en interactief? Wat als de presentator je niet gewoon volstopt met informatie, maar je actief betrekt? Tijdens het CEO-diner van Zeeland Connect in oktober besloot ik het eens anders te doen. Omdat je ook als CEO weleens wat meer wil weten dan alleen hoe je een computer aanzet.  

In plaats van een de zoveelste eenrichtingspresentatie, maakte ik samen met het publiek een korte reis van een kwartier door de wereld van digitalisering, specifiek gericht op het management, in een taal die voor iedereen begrijpelijk is. Niemand wist vooraf welke kant het op zou gaan, ook ik niet. Ik had vier onderwerpen bedacht, samengevat in vier visuals. Geen tekst, geen uitleg, niets. Puur op gevoel bepaalde de zaal waar de presentatie over zou gaan. 

Aan het einde van de presentatie konden de aanwezigen een QR-code te scannen. Deze code bracht geïnteresseerden naar een speciale pagina op onze website, waar alle informatie puntsgewijs is terug te vinden. Zo kon iedereen de opgedane kennis nog eens rustig door te lezen. 

Interactie en dialoog geven je boodschap meer kracht 

Interactie en dialoog zijn van onschatbare waarde, ook – of zeker – tijdens een presentatie. Het houdt het publiek betrokken, bevordert begrip, maakt de presentatie dynamischer, creëert een positieve sfeer, biedt waardevolle feedback en zorgt dat deelnemers de informatie beter opslaan. Het is een krachtig instrument dat de effectiviteit van een presentatie aanzienlijk kan verbeteren en de deelnemers een boeiende en informatieve ervaring biedt.  

Meer weten?  

Ook zin gekregen in een interactieve en inspirerende presentatie waar je medewerkers – en jijzelf – blij van worden? Van toekomstbestendige werkplekken en IT-infrastructuur tot innovatie en slimme apps, wij kunnen je er van alles over vertellen zonder dat je erbij in slaap valt! Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We komen je graag inspireren.   

Benieuwd wat we nog meer te vertellen hebben? Volg dan onze LinkedIn-pagina en laat je inspireren.   

Vorige
Vorige

Maximaliseer de talentontwikkeling van jouw club met Super Star Academy 

Volgende
Volgende

Te klein voor een cyberaanval? Dacht ’t niet!