Flexibele organisatie? Zo doe je dat!
Vandaag de dag is het van essentieel belang om als organisatie flexibel te zijn en snel te kunnen inspelen op veranderingen. Helaas houden oude IT-systemen en softwareoplossingen organisaties vaak tegen in het realiseren van die flexibiliteit en wendbaarheid. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je toch flexibel en toekomstbestendig bent?
Flexibele technologie
Als we iets hebben geleerd van de coronapandemie, is het wel dat wendbaarheid van levensbelang is. Voor je het weet gaat je hele businessmodel op de schop. Hoe ga je daarmee om? Een goede eerste stap is het selecteren van flexibele technologie en geautomatiseerde oplossingen. Dat zorgt ervoor dat je als organisatie sneller kunt reageren op veranderingen in de markt. Het gebruik van standaard softwareoplossingen kan echter zorgen voor dure implementatietrajecten en een gebrek aan flexibiliteit.
De voordelen van low-code
Een interessante oplossing is het onderzoeken van low-code oplossingen. Met low-code software kan je op een laagdrempelige manier applicaties bouwen, zonder dat je veel programmeerkennis nodig hebt. Dat ken een aantal voordelen.
1. Snellere ontwikkeling
Low-code platformen bieden kant-en-klare bouwstenen en componenten, waarmee je veel sneller en eenvoudiger applicaties kunnen bouwen dan met traditionele programmeertalen. Dit bespaart veel tijd en kosten, en maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderingen in de markt.
2. Meer flexibiliteit
Met low-code kun je in korte tijd prototypes bouwen en aanpassen aan veranderende behoeften van klanten of medewerkers. Zo kun je snel kunnen inspelen op nieuwe kansen en uitdagingen.
3. Betere samenwerking
Low-code platformen maken het mogelijk om applicaties te bouwen in samenwerking met mensen uit de business. Hierdoor ontstaat er meer begrip en betrokkenheid bij het eindproduct, wat de kwaliteit en gebruikerservaring ten goede komt.
4. Minder fouten
De visuele en gestandaardiseerde aanpak van low-code platformen zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt tijdens de ontwikkeling en implementatie van applicaties. Dit bespaart tijd en kosten, en verhoogt de tevredenheid van klanten of medewerkers.
5. Meer innovatie
Low-code platformen stimuleren innovatie doordat de échte techneuten meer tijd hebben om zich te richten op nieuwe functionaliteiten en oplossingen, in plaats van op de eenvoudiger taken. Dit leidt tot meer creativiteit en betere oplossingen.
6. Makkelijk in gebruik
Low-code platformen zijn vaak gebruiksvriendelijk en hebben een intuïtieve interface. Hierdoor kunnen gebruikers met verschillende technische achtergronden gemakkelijk applicaties bouwen en gebruiken. Het maakt je minder afhankelijk van dure externe ontwikkelteams, omdat je vrij eenvoudig mensen uit de business kunt betrekken bij het ontwikkelproces.
Meer weten?
Uitzoeken of low-code iets is voor jouw organisatie kan een uitdaging zijn. Wij hebben een methode ontwikkelt om heel snel boven tafel te krijgen wat voor jouw organisatie het low-hanging-fruit is. Met één inventarisatiesessie kunnen we al tot een digitaliseringscanvas komen. Zo kun je op basis van de juiste informatie een gedegen beslissing nemen. Nieuwsgierig of low-code iets is voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We leren je graag kennen.