‘ICT is onze motor. Die moet gewoon draaien’ 

Rabout & Partners is specialist in financiële diensten en ICT is cruciaal voor een goede dienstverlening. Theo Rabout, directeur van Rabout & Partners, vertelt in deze blog hoe B en P er al dertig jaar voor zorgt dat het adviesbureau succesvol diensten kan leveren aan haar cliënten in West-Zeeuws-Vlaanderen. 

Financieel adviesbureau  

Wij zijn een onafhankelijk werkend financieel adviesbureau. Ons team van dertien medewerkers adviseert en begeleidt particulieren en ondernemers op het enorm brede vlak van financiële dienstverlening. Of het nu schade- levens- of zorgverzekeringen zijn, hypotheken, pensioenen of bankzaken, wij behartigen de belangen van onze cliënten, die zich voornamelijk in West-Zeeuws-Vlaanderen bevinden.  

Rijke geschiedenis 

We hebben een rijke geschiedenis hier in de regio. Ons kantoor komt voort uit De Hullu en Cornelis, een administratie-assurantiekantoor, dat van 1994 tot 2018 in Hoofdplaat te vinden was. De assurantietak van De Hullu en Cornelis is in 2018 verdergegaan onder de naam Rabout en Partners B.V. en we zijn verhuisd naar IJzendijke. Feitelijk bestaan we dus al bijna dertig jaar. In 2018 ben ik met zes medewerkers naar hier gekomen, inmiddels zijn we met dertien personen, deels door overnames en deels door natuurlijke groei.  

ICT is onze motor 

Ik durf gerust te zeggen dat B en P heeft bijgedragen aan onze groei. Vanaf het prille begin was B en P onze partner voor alles wat we als kantoor nodig hadden om productief te zijn. Sinds het begin van deze eeuw is ICT daar een cruciaal onderdeel van. Ze doen niet alleen de hele ICT-omgeving, maar ook de kantoorinrichting, de telefonie en zelfs een stuk beveiliging. In sommige woningen moet je het woord IKEA niet roepen, want dan valt alles zo'n beetje in elkaar. Bij ons gebeurt dat als je B en P roept. Kijk, als een bureaustoel een keer wat mankeert is niet zo heel erg, maar als de ICT platvalt, dan zitten we gelijk met z’n dertienen duimen te draaien. ICT is onze motor en als die motor niet draait, dan weten de klanten ons te vinden. B en P regelt het gewoon. Als er eens iets is, staan ze paraat zodra ik bel.  

Midwinter halve marathon van Cadzand-Bad 

Behalve dat ik beroepshalve lekker druk ben, ben ik ook in mijn vrije tijd actief met van alles nog wat. Ik hou zelf van sport, en ben inmiddels tien jaar medeorganisator van de Midwinter halve marathon van Cadzand-Bad. Het evenement bestaat inmiddels al 31 jaar, en sinds ik betrokken ben bij het evenement, is ook B en P erbij betrokken. De meesten medewerkers van B en P doen mee met de vijf kilometer. Die maken er ook wel een beetje een eigen competitie van en kijken stiekem ook wel uit naar de derde helft. Alleen Bart deed mee aan de halve marathon vorig jaar. Hij heeft de 21 kilometer in twee uur en 26 minuten uitgelopen, maar dat was wel op z’n tandvlees. Dat zegt genoeg over zijn spirit en karakter. Met zijn drukke bezigheden was zijn voorbereiding niet helemaal optimaal, vrees ik. Toch stond hij voor de komende editie op 4 februari weer als één van de eersten op de startlijst. Dat gaat hij ongetwijfeld weer redden, en ik weet zeker dat zijn collega’s van B en P een plekje voor hem vrijhouden aan de bar. 

Geïnspireerd? 

Is ICT ook de motor van jouw onderneming en wil je dat het motortje optimaal draait? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via thijs@benp.biz of bel naar 0118- 613 220. We leren je graag kennen.    

Geen vraag, maar wel geïnspireerd? Volg onze LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze blogs.    

Vorige
Vorige

Van lokale computerwinkel naar dynamische werkplek

Volgende
Volgende

(Schoon-)familie beu? Zes alternatieve manieren om kerst te vieren