(Schoon-)familie beu? Zes alternatieve manieren om kerst te vieren

De feestdagen staan op de stoep. Traditioneel gezien een tijd van warmte, lichtjes en gezellig samen zijn. Maar soms komt al dat eten, drinken en die fijne (schoon-)familie wel even je neus uit, toch? In deze blog delen we zes ideeën om de kerst eens anders door te brengen. Liggen je plannen voor dit jaar al vast? Dan kun je tijdens deze kerst je familie vast voorbereiden op een alternatieve kerstviering voor volgend jaar. 

Vier een virtuele kerst 

Wil je kerst het liefst ver van huis doorbrengen, maar heb je het geld er niet voor? Voor een paar honderd euro heb je al een knappe VR-bril. Zo maak je een kerstreis zonder je woonkamer te verlaten. Wandel door winterwonderlanden, bezoek een exotische stad versierd met lichtjes of drink melk uit een kokosnoot (al dan niet met je billen bloot). Het is natuurlijk ook een prachtige manier om kerst door te brengen met vrienden en familie die ver weg wonen.  

Een digitale detox 

Wat dacht je van een digitale detox tijdens de feestdagen. Zet je telefoon uit en sta jezelf toe om echt aanwezig te zijn. Speel een bordspel, lees een boek of voer een diepgaand gesprek met je kinderen – of je partner, dat kan natuurlijk ook. Je zult versteld staan van de rust die het met zich meebrengt. Zo kan je er dinsdag 2 januari weer volle moed tegenaan!  

Draai het eens om 

Doe deze kerst eens alles achterstevoren. Begin de dag met de after-dinner-borrel, ga dan aan het kerstdiner en eindig met ontbijt. Of je het ontbijt haalt, is dan maar de vraag, maar grappig is het wel. 

Zandkastelen bouwen 

Een witte kerst zit er ook dit jaar weer niet in, maar hé… who needs snow?! Breng dit jaar de kerstsfeer naar het strand. Ga naar Zoutelande, Domburg, Cadzand-Bad, kies voor de uitgestrekte kustlijn van Renesse of ga naar het brede strand van Breskens. Pak je emmers en schepjes en daag je familie en vrienden uit voor een wedstrijdje zandsculpturen bouwen. Zandkastelen, zeemeerminnen of – vooruit dan maar – een zanderige sneeuwpop. En de winnaar? Die gaat naar huis met een exclusieve, handgemaakte zeewierkrans en mag een jaar lang opscheppen met de officiële titel 'Zandmeester van Zeeland'. Trek je laarzen aan en zet je kerstmuts op. Toch liever sneeuw? Beeld je dan maar in de schuimkoppen op de golven sneeuwvlokken zijn.  

Een zomerse kerst 

Als we het dan toch over zand en strand hebben, richt je woonkamer eens in als een zomers paradijs, compleet met zandstrand, strandstoelen, zonnebrillen en cocktails. Kick alle kerstfilms de – virtuele – deur uit en houd een marathon van zomerse films. Voor de ultieme zomerervaring kun je denken aan films als Grease, The Sisterhood of the Traveling Pants, 500 Days of Summer, The Great Gatsby en Indiana Jones and the Dial of Destiny. Let wel even op: in die laatste film is kunstmatige intelligentie (AI) ingezet om Harrison Ford te verjongen. Cool toch? 

Geef eens terug deze kerst 

Kerst gaat over geven, maar vaak vooral over nemen. Doe het eens anders deze kerst. Ga met de hele familie vrijwilligerswerk doen of zamel geld in voor een goed doel. Zoek, net als onze collega Quintin, naar een organisatie die je passie deelt en zet je in voor een zaak die je na aan het hart ligt. 

Hoe breng jij je kerst door dit jaar? 

Of je nu kiest voor een technologisch avontuur, een bijdrage levert aan een betere wereld, of geniet van een digitale pauze, maak dit jaar van kerst een ervaring die je niet snel zult vergeten.  

Nieuwsgierig?  

Wil je na de kerst eens verder praten over hoe technologie en digitalisering jouw organisatie verder helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We leren je graag kennen.  

Vorige
Vorige

‘ICT is onze motor. Die moet gewoon draaien’ 

Volgende
Volgende

Epesi bleek de perfecte stageplek voor mijn opleiding