Zorgen om je data? Niet als je kiest voor de Zeeuwse Cloud

Amerikaanse overheid kan bij e-mail van Nederlandse overheden en kritieke bedrijven’, kopte de NOS vanochtend vroeg. We kunnen ons voorstellen dat je je als ondernemer nu even achter de oren krabt. Wie kan er allemaal bij jouw mails? Zijn jouw bedrijfsgegevens wel zo veilig als je altijd dacht? Massaal terug naar eigen mailservers, kleitabletten en hierogliefen dan maar? Gelukkig is er voor Zeeuwse ondernemers een veilige haven: De Zeeuwse Cloud. In deze blog vertelt Bart de Ruijsscher, eigenaar van SatisfITeers, hoe we met een lokale oplossing jouw gegevens beschermen tegen internationale snuffelaars.

Wat is er aan de hand?

De NOS heeft onlangs onderzoek gedaan naar het cloudgebruik van meer dan 20.000 organisaties in Nederland. Wat blijkt? Scholen, zorginstellingen en zelfs Nederlandse overheden kiezen op grote schaal voor cloudproviders als Microsoft en Google. Ondanks dat hun servers vaak in Nederland of elders in de EU staan, blijkt nu dat de Amerikaanse overheid toch toegang kan krijgen tot hun e-mails. De Amerikaanse wetgeving, zoals de CLOUD Act, staat de Amerikaanse overheid namelijk toe om van Amerikaanse technologiebedrijven te eisen dat zij toegang geven tot gegevens die onder hun beheer vallen. Die wetgeving is ook van toepassing als de servers buiten de Verenigde Staten staan.

Waarom niet zelf hosten?

Nu vraag je je misschien af: als de cloud deze risico's met zich meebrengt, waarom zou je dan niet je mailservers zelf hosten, zoals vroeger? Het antwoord is vrij simpel: kosten en gemak. Het zelf beheren van mailservers vereist flinke investeringen, in hardware, in personeel én in kennis. Als je weet dat de Googles en Microsofts van deze wereld deze diensten aanbieden voor een paar euro per medewerker per maand, dan is het sommetje snel gemaakt. Daar is van alles voor te zeggen natuurlijk, maar als dat serieuze zorgen omtrent privacy, data-soevereiniteit, en misschien zelfs wel nationale veiligheid met zich meebrengt, dan zouden wij ons toch nog maar eens achter de oren krabben.

De Zeeuwse Cloud: jouw data veilig achter onze digitale deltawerken

Toch maar weer op zoek naar een on-premise oplossing? Wees gerust, het kan ook anders. De Zeeuwse Cloud van SatisfITeers biedt een lokale, toegankelijke en vooral veilige oplossing voor jouw digitale behoeften. Wij combineren het beste van twee werelden: de nieuwste technologie voor het hosten – én beschermen – van jouw gegevens, met de persoonlijke en lokale aanpak van een team dat jou en je bedrijf kent. Dat betekent dat jouw data niet alleen beschermd is tegen internationale nieuwsgierige ogen, maar ook dat je altijd iemand kunt bellen als je vragen of zorgen hebt.

Supergeavanceerd, maar dan makkelijk gemaakt

Onze technologie is supergeavanceerd. Nu kan ik natuurlijk gaan smijten met termen als hyperconverged infrastructuur, high availability modus, nVMe storage ten opzichte van traditionele SSD's, geïntegreerde disaster-recovery-strategieën, en onze unieke benadering van hybridcloudomgevingen die naadloos lokale data en applicaties combineert met de schaalbaarheid van de public cloud voor aanvullende diensten. Maar waar het op neerkomt: we houden jouw bedrijfsgegevens veilig, beschikbaar en privé. Gewoon vanuit Zeeland. Zo dragen we ook nog eens bij aan de Zeeuwse economie en gemeenschap.

Ook zin in een goede nachtrust?

Kiezen voor De Zeeuwse Cloud van SatisfITeers betekent kiezen voor gemoedsrust. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde wetgeving of wie er toegang heeft tot jouw gegevens. Je data is veilig, binnen handbereik, en wordt beheerd door een team dat jouw bedrijf vooropstelt. Meer weten? Check onze speciale website of neem gewoon meteen even contact op. Stuur een mailtje naar bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220 en we gaan voor je aan de slag.

Wil je weten wat we nog meer te vertellen hebben? Volg dan onze LinkedIn-pagina en laat je inspireren. 

Vorige
Vorige

‘B en P en Epesi vullen elkaar mooi aan’

Volgende
Volgende

AI een bedreiging? Niet met AI...