‘B en P en Epesi vullen elkaar mooi aan’

In 2015 startte Marco zijn carrière als software-engineer bij Epesi – The Software Innovation Factory. Marco is helemaal in zijn element als hij een technisch complexe uitdaging kan omtoveren in een stabiele oplossing die bijdraagt aan een optimale klantervaring. In deze blog vertelt Marco meer over zijn werk bij Epesi en wat hij merkt van de samenwerking met het team van B en P onder de vlag van SatisfITeers. En wat doet hij als hij niet aan het programmeren is? 

Van complexe uitdaging naar klantvriendelijke oplossing 

Ik werk al ruim acht jaar al software-engineer bij Epesi. Ik richt servers in en bouw software voor verschillende projecten van Epesi. Dat is heel divers. Toen ik begon bij Epesi hield ik me voornamelijk bezig met Mydentity, een slimme customer-engagement-tool die retailers in staat stelt om optimaal op de klantbehoefte in te spelen op het moment dat een klant de vestiging binnenstapt. Later heb ik ook aan andere mooie projecten gewerkt, waaronder voor ING. Ons meest recente pareltje is de Super Star Academy, een innovatief platform dat clubs, trainers en spelers helpt om hun potentieel te maximaliseren. Daarnaast ontwikkel ik ook oplossingen voor ons eigen team. Zo wordt er bijvoorbeeld automatisch een ticket aangemaakt als er een mail van ING binnenkomt. Die variatie, daar hou ik wel van. Het leukste vind ik om een technisch complexe uitdaging om te toveren in een klantvriendelijke en stabiele oplossing die de klant echt verder helpt. Als ik mijn energie en mijn creativiteit er maar in kwijt kan. 

Complementaire teams 

Er is in die acht jaar best wel wat veranderd. Zo zijn we een stuk groter en professioneler geworden. Met klanten als ING in je portfolio moet dat ook wel. Ook de samenwerking met B en P onder de vlag van SatisfITeers heeft daaraan bijgedragen. Ondanks dat je met twee verschillende soorten teams te maken hebt, gaat het heel goed samen. B en P richt zich van oorsprong vooral op kantoorautomatisering, terwijl Epesi zich focust op innovatie en softwareontwikkeling. We vullen elkaar mooi aan. Met mijn programmeerskills heb ik ook voor B en P weer dingen ontwikkeld om het leven wat makkelijker te maken, zoals licentiebeheer. 

Veelzijdig aanbod van technologieën en tools  

Bij het ontwikkelen van software maken we gebruik van diverse technologieën en tools. Voor ING hebben we onder andere een app ontwikkeld die direct met een kaartlezer kon communiceren. Dat vroeg echt wel om diepgaande programmeerkennis. Bij het ontwikkelen van de frontend van onze voetbalapplicatie maken we gebruik van ontwerptools zoals FlutterFlow, een hybride platform dat elementen van zowel high-code- als low-code-ontwikkeling combineert. Aan de backend-kant hebben we webservercode gebruikt. Voor Mydentity gebruikten we C#, dat dichter bij machinetaal ligt en heel customizable is. Kortom, we zijn heel veelzijdig en kiezen de technologieën en tools die het beste aansluiten bij de behoeften van de klant en de oplossing die we voor ogen hebben. 

Lezen, gamen en schaken 

Ook in mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen. Zo hou ik erg van lezen: mijn laatste boek was een theologisch boek. Sinds kort probeer ik ook wat piano te spelen. Stel je er niet te veel van voor, maar ik vind het gewoon erg leuk om te doen. Daarnaast beheer ik de website van de kerk en ga ik regelmatig naar Bijbelstudie. Ik schaak graag, maar als IT’er ben ik natuurlijk ook gek op computerspellen. Ik hou het meest van strategiespellen zoals StarCraft en Age of Empires, maar van een schietspel op z’n tijd word ik ook erg blij. Op werk spelen we in de pauze vaak Urban Terror, een tactisch schietspel dat zich afspeelt in een stedelijke omgeving. De kunst is natuurlijk om beter te zijn dan mijn collega’s.  

Meer weten?  

Benieuwd hoe het is om met Marco en zijn collega’s samen te werken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op via contact@satisfiteers.nl of geef ons een belletje op 0118- 613 220. Benieuwd wat we nog meer te vertellen hebben? Volg dan onze LinkedIn-pagina en laat je inspireren. Benieuwd naar onze vacatures? Check dan de website.  

Vorige
Vorige

Zo draag je bij aan een inclusieve organisatie

Volgende
Volgende

Zorgen om je data? Niet als je kiest voor de Zeeuwse Cloud