Doorbreek het digitale kip en A-EI probleem en innoveer

Is het slecht gesteld met de vooruitgang die je boekt met je organisatie? Loop je voortdurend achter de feiten aan en ontbreekt het je aan tijd om te innoveren? Met deze blog helpen we je de impasse te doorbreken. 

Geen tijd 

Ook het gevoel dat jij en je team achter de feiten aanlopen? Komt daardoor de kwaliteit van je dienstverlening in de knel? Of heb je door personeelsgebrek überhaupt geen tijd om na te denken over de volgende stap voor je organisatie?  

Regeren is vooruitzien 

Zonde! Het gezegde luidt niet voor niets ‘regeren is vooruitzien’. Als je niet vooruit kunt kijken, blijf je – in het meest positieve geval – doen wat je altijd al deed. Een gevaar voor de toekomstbestendigheid van je organisatie en van je concurrentiepositie.  

Digitale kip en A-EI probleem  

Wie wil innoveren, heeft tijd nodig. Tijd om te investeren in je organisatie, in je medewerkers, in je digitalisering. Die tijd, die krijg je pas, als je… juist: innoveert. Het digitale kip en A-EI probleem dus.  

Pleidooi 

Nu is het moment om uit deze impasse te stappen en het probleem te doorbreken. Alleen ga je dat niet redden, daar heb je je collega’s voor nodig. Maar ja… die hebben natuurlijk geen tijd om te luisteren. Misschien helpt het je om een intern pleidooi te schrijven voor het in het leven roepen van een Organisatie Innovatie Comité. 

Aan de slag met een kanbanbord 

Zo’n comité bouw je op door vertegenwoordigers uit alle lagen van je organisatie samen te brengen. Iedereen kan aangeven wat er niet goed loopt, beter zou moeten of efficiënter zou kunnen. Verzamel alle feedback, neem elk idee – groot of klein – serieus en ga ermee aan de slag. Een eenvoudig kanbanbord kan je hierbij helpen. Zo’n kanbanbord kun je natuurlijk maken op een flipover of een whiteboard, maar wie wil innoveren, gebruikt natuurlijk een virtueel kanbanbord in Microsoft Teams of in Trello. Kom tenminste eenmaal per kwartaal samen en plan tussentijds, desnoods in kleinere setting, een digitaal voortgangsoverleg in. Kom je er niet geheel zelf uit binnen je eigen organisatie? Schakel dan de hulp in van externe specialisten om je hierbij te helpen. Wij kennen er wel een paar…  

Maak kennis met Chad GuPTa 

Staat je nog één ding in de weg: het schrijven van een ijzersterk pleidooi. Onze collega Chad GuPTa schrijft, gratis en geheel vrijblijvend, binnen één minuut een pleidooi voor je, die je vervolgens alleen nog maar hoeft te mailen naar je manager of je collega’s. Chad is een begenadigd schrijver en weet als geen ander hoe hij mensen kan enthousiasmeren om zo’n Organisatie Innovatie Comité op te zetten. Zo kun je jouw organisatie eindelijk verder helpen met slimme digitalisering!  

Ik wil weleens kennismaken met Chad! 

Wil je van een mens van vlees en bloed graag wat tips & tricks krijgen voor het opzetten van zo’n Organisatie Innovatie Comité? Dat kan natuurlijk ook! Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We leren je graag kennen. 

Vorige
Vorige

Digitalisering in het mkb. Wat staat je te doen?

Volgende
Volgende

Integreren moet je leren