‘Het vakgebied van ICT is veel breder en diepgaander dan ik vermoedde’ 

Begin dit jaar startte Lukas als commercieel expert bij SatisfITeers en B en P. Al snel ontdekte hij dat ICT een enorm veelzijdig vakgebied is en dat maakt zijn baan uitdagender en interessanter dan hij in eerste instantie verwachtte. In deze blog vertelt Lukas meer over zijn werk bij B en P en wat hij merkt van de samenwerking met het team van Epesi onder de vlag van SatisfITeers. Waar wordt hij blij van en hoe ziet hij zijn toekomst? En wat doet hij als hij niet met zijn dynamische baan bezig is? 

Nieuwe woonplaats, nieuwe uitdaging 

Tot eind 2022 werkte ik in het centrum van Middelburg bij een interieurwinkel als online marketeer. In die rol was ik verantwoordelijk voor de website, marketing, verkoop en ICT. Voor de liefde ben ik verhuisd naar het prachtige IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen. Daar woon ik nu samen met mijn vriendin. Bij een nieuwe woonplaats hoorde ook een nieuwe baan. Iets waarbij ik mezelf kon ontwikkelen op het gebied van sales, accountmanagement en digitalisering leek me wel wat. Ik zag een leuke baan bij B en P waarin ik die wensen perfect kon combineren met mijn achtergrond in de commerciële economie en mijn interesse in ICT. Toen ik net begon met deze baan, dacht ik dat ik al heel wat wist van ICT, maar daarin had ik mezelf een beetje overschat. Ik heb ontdekt dat het vakgebied veel breder en diepgaander is dan ik vermoedde. Maar dat maakt mijn baan des te uitdagender en interessanter. 

Leerzame en dynamische rol  

Bij B en P vervul ik verschillende taken en verantwoordelijkheden. Op het gebied van marketing denk ik mee over het verbeteren van de website van zowel B en P als SatisfITeers, ben ik betrokken bij lopende projecten en beheer ik onze socialmediakanalen. In de buitendienst bezoek ik klanten op locatie, luister ik naar hun wensen en zoek ik samen met mijn technische collega's naar de beste oplossingen. Daarbij richt ik me voornamelijk op werkplektransities, digitalisering en diverse andere ICT-gerelateerde vraagstukken. Ook geef ik trainingen over Microsoft-tools, zoals Teams, samenwerken in Word en Excel, cybersecurity en bewustwording hiervan. Het is een leerzame en dynamische rol waarin ik continu mijn kennis en vaardigheden kan ontwikkelen. 

Krachten bundelen 

De samenwerking tussen Epesi en B en P onder de vlag van SatisfITeers zorgt voor een mooie wisselwerking. Ik overleg regelmatig met Epesi-collega’s, zoals Mo, Ingvar, Bram en Thijs Hollebrandse als we op de helpdesk ondersteuning nodig hebben. Maar ook in verkoopgesprekken merk ik dat we elkaar mooi aanvullen. De ene keer kunnen we B en P-klanten additionele oplossingen bieden dankzij de expertise van Epesi. Maar andersom heeft Epesi ook weleens klanten die meer in het B en P-straatje passen. 

Groeikansen aangrijpen 

Op dit moment ben ik vooral gefocust op het ontwikkelen in mijn huidige functie. In de loop der tijd zie ik mijn takenpakket wel uitbreiden. Ik ben nieuwsgierig naar de veranderingen en groeimogelijkheden die de toekomst zal brengen en ben vastbesloten kansen met twee handen aan te grijpen. Ik ben gemotiveerd te blijven leren en mijn expertise in de ICT-wereld verder uitbouwen. 

Wandelen, gamen, kokkerellen en muziek 

In mijn vrije tijd ga ik – als het lekker weer is – graag de natuur in om lekker te wandelen. In de winter game ik of kijk ik graag films en series. In het weekend sta ik regelmatig in de keuken, want lekker eten vind ik ook belangrijk en als mijn vriendin en ik daar geen zin in hebben gaan we lekker uiteten. Tot slot ben ik een enorme muziekliefhebber. Toen ik nog wat meer tijd had maakte ik ook zelf muziek, maar daar maak ik nu de tijd niet meer voor vrij, dus houd ik het bij luisteren. 

Meer weten? 

Benieuwd hoe het is om samen met Lukas en zijn collega’s samen te werken? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op via contact@satisfiteers.nl of geef ons een belletje op 0117- 385 385. Benieuwd wat we nog meer te vertellen hebben? Volg dan onze LinkedIn-pagina en laat je inspireren. Benieuwd naar onze vacatures? Check dan de website

Vorige
Vorige

Stoelriemen vast… Hier komt je creatieve Copiloot in de cloud 

Volgende
Volgende

In de cloud, de Zeeuwse cloud